La Torrefazione San Giusto

La Torrefazione San Giusto

U Trstu koji je u svijetu poznat kao glavni grad kave …

Već sedamdeset godina pripremamo odlične mješavine kave s pažnjom i strašću, rezultat savršene kombinacije najboljih kvaliteta iz cijelog svijeta.

Sirova kava, pažljivo odabrana, prelazi u fazu pečenja: umjetnost pečenja zrna.

Iz našeg iskustva u opskrbi barovima širom svijeta, stvorene su posebne kolekcije pribora i šalica.

 

collage3.jpg

San Giusto Caffè mješavine, rezultat su, kombinacije jedinstvenih i neponovljivih čimbenika proizašlih iz dugogodišnje tradicije.

Libero_Petronio_in_una_foto_degli_anni_30

Povijest u Trstu

Tvrtka je osnovana 1949. godine, jedna je od prvih tvornica pečenja kave u posebnom gradu, međunarodno priznatom kao svjetskoj prijestolnici kave. Znanje o prženju kave koje se u tvrtki iz desetljeća u desetljeće obogaćivalo ,ostalo je čisto i strastveno, prenosi se od oca do sina kao u najljepšim bajkama obiteljskog zanata. Cijeli proces prerade zrna odvija se u Trstu, u San Giustovoj tvornici za pečenje. Od dolaska sirove kave izravno iz luke našeg grada Trsta, sve se faze, uključujući pakiranje, odvijaju u našem sjedištu. Naziv San Giusto ima izravne i jake veze sa gradom kave, Trstom, San Giusto, je svetac,zaštitnik grada Trsta.

design_caffe_san_giusto

Dizajn

Moderna i fascinantna, za jedinstvenu liniju proizvoda koja je osvojila mnoge distributere u podružnici Ho.Re.Ca (Hotel, restoran i kafić) diljem Europe. San Giusto kava je robna marka koja se izvozi uglavnom u inozemstvu: naša misija je svakodnevno donošenje tradicije kvalitetne kave u tim zemljama. Zbog toga sa zadovoljstvom sudjelujemo u međunarodnim ugostiteljskim događanjima, poput Host-a.

selezione_qualita

Izbor individualnih kvaliteta

Sedamdeset godina iskustva u odabiru najbolje kave iz cijelog svijeta i pripremi mješavina za stvaranje kombinacija izvrsnosti i apsolutnog sklada. Naša sklonost kupnji nije usmjerena samo na sirove kave izvrsnog porijekla, već se u tom ograničenom krugu odlučujemo za vrhunske, skuplje, vrijedne i tražene kvalitete. Posebna zrna kave koja se u zemljama podrijetla podvrgavaju dodatnim tretmanima čišćenja i dodatnoj selekciji odabira zrna.

tostatura_caffe

Prženje

“Srednje” pečene, izrađene u malim porcijama, probranom kvalitetom, proučavane i kalibrirane za svako pojedino podrijetlo, s tradicionalnim sustavom bubnjeva, polagano i umjetnički, s naknadnim hlađenjem zraka. Da biste dobili maksimalni osjet pečenog zrna u smislu aroma i okusa u šalici netom ispijene kave san Giusto. Za autentičnu i ručnu umjetnost glavnog pečenja, u pečenju zrna kombiniran je računalni sustav za stvaranje preciznog i stalnog profila pečenja. Zrno povećava svoj volumen za 60% i razvija gotovo tisuću različitih aromatičnih tvari, poprimajući karakterističnu boju “monaškog fratra”. Naša aktivnost odabira i pečenja svakodnevno je zatražena i od drugih marki za izradu prilagođenih mješavina kave. | Pečeno prema talijanskoj tradiciji.

assaggi_san_giusto

Kontrola kvalitete

Naša pržena kava prolazi daljnju kontrolu za uklanjanje nečistoća, čak i kroz vibracijski zaslonski sustav, prije nego što prijeđemo na fazu espresso analize. San Giusto laboratorij provodi degustacije i senzoričke procjene svih mješavina u proizvodnji kako bi potvrdio postizanje postavljenih visokih standarda. Čak se i stupanj pečenja stalno provjerava pomoću profesionalnih mjernih instrumenata kao što je kolorimetar, koji koristi Agtron ljestvicu koju je kao parametar usvojila udruga Specialty Coffee Association.

sacchetti_caffe

Ventil za čuvanje svježine

Paket koji čuva aromu zadržava netaknute sve organoleptičke karakteristike proizvoda. Tako sprječava ulazak vanjskog zraka. Zajamčena je kvaliteta i savršeno očuvanje kave. Naš neindustrijski proizvodni proces omogućava nam rad na zahtjev, minimizirajući vrijeme između pečenja, pakiranja i isporuke. Svježina gotovog proizvoda je zajamčena.

Associazione_Caffe_Trieste_Trieste_Coffee_Cluster_Gruppo_Italiano_Torrefattori

Zalažemo se za širenje kulture kave na svim razinama. Caffè San Giusto Torrefazione član je Caffè Trieste Association (osnovan 1891.), član tržačkog kavnog klastera (Agencije za razvoj industrijske četvrti za kavu) i član talijanske grupe Coffee Roaster (ranije Trivento Coffee Roasters Group, 1954.